Over ons

Op Prinsentuin van Cooth krijg je de ruimte om je op je eigen niveau te ontwikkelen. We hebben dan ook alle leerwegen in huis. We bieden veel uitdaging in gevarieerde en gecombineerde vakken waardoor je zin krijgt om naar school te gaan, om te leren en te ontdekken. Dat is het hart van onze school; een wereld creëren waarin je zin krijgt om je te ontwikkelen!

Kinderen hebben van nature een grote nieuwsgierigheid en de wil tot ontwikkeling. Op Prinsentuin van Cooth geloven we dat deze zin om te ontwikkelen steeds belangrijker wordt, ook na je schooltijd. Het gaat over het geloof in jezelf dat je kunt groeien. Over een manier van denken die uitgaat van eindeloze mogelijkheden. Dit geloof wordt gemaakt of gebroken door de omgeving die wij op school creëren. Hoe rijker de context op school, des te groter de nieuwsgierigheid.

Onderwijs speelt een belangrijke rol in het voorbereiden van leerlingen om zich staande te houden in de arbeidswereld. Veel kennis en vaardigheden van vandaag zijn morgen achterhaald. Veel leerlingen eindigen in andere sectoren dan waarin ze startten. Vakken en beroepen veranderen en vermengen. Als je je blijft ontwikkelen, ga je mee met de veranderingen en krijg je vertrouwen in jezelf.

Prinsentuin van Cooth werkt op dit moment aan een sterke pedagogisch/ didactisch kader en visie op onderwijs. Naast deze ontwikkelingen bepalen het opbrengstgericht werken, het vormgeven aan ons passend onderwijs en de vernieuwing bovenbouw onze agenda.

Prinsentuin van Cooth leerlingen met wereldbol

Contact

Actuele ReisinformatieActuele Reisinformatie
Rookvrije schoolWij zijn een rookvrije school
Ga naar het ouderportaalOuderportaal
Ga naar de leerlingenportaalLeerlingen-portal
Ga naar de leerlingenportaal