Droommachine wordt derde bij Onderwijsprijs

Donderdag 29 januari 2015 -


Gisteravond, wonnen Prinsentuin van Cooth, samen met Ons SBO, Avans Hogeschool, Radius College en het bedrijfsleven de derde prijs van de Onderwijsprijs van Noord-Brabant. In het Provinciehuis in Den Bosch presenteerden leerlingen en studenten van alle deelnemende scholen samen hun project Droommachine. In de Bois-le-Duc zaal nam projectleider Hein van Otterloo de oorkonde in ontvangst van gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema.

Trots zijn de scholen op hun Droommachine, een prachtig voorbeeld van samenwerking en doorlopende leerlijnen. In Droommachine werkten Ons SBO (speciaal onderwijs), Prinsentuin van Cooth (vmbo), Radius College (mbo), Avans (hbo) en het Innovatienetwerk van ROC West-Brabant van april tot juni 2014 samen om dromen waar te maken en van elkaar te leren. Samen maakten ze een windmolen, een ware Droommachine. Leerlingen van Ons SBO hebben de windmolen (die mensen wél leuk vinden om te zien!) bedacht, beschreven en in elkaar gezet onder inspirerende leiding van enkele hbo-studenten van Avans, die weer verstand hebben van realistisch ontwerpen. Daarna is het ontwerp overgedragen aan een groep vmbo-leerlingen van Prinsentuin van Cooth die er een prototype van maakten. Mbo-studenten Engineering van het Radius College stonden hen daarin bij. 

Klik hier om het filmpje van de prijstuitreiking te bekijken. Of klik hier voor het fotoalbum.

De Onderwijsprijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) voor basis- en voortgezet onderwijs.Contact

Actuele ReisinformatieActuele Reisinformatie
Rookvrije schoolWij zijn een rookvrije school
Ga naar het ouderportaalOuderportaal
Ga naar de leerlingenportaalLeerlingen-portal
Ga naar de leerlingenportaal