Dag van de duurzaamheid op onze school!!

Donderdag 10 oktober 2013 - Op woensdagochtend 9 oktober reikte de heer Akinci, wethouder van Cultuur, Verkeer en Milieu het bronzen certificaat van Eco-schools uit op onze school. Eco-schools is een kapstok om duurzaamheid een vaste plaats te geven op school. Een school die het zevenstappenplan doorloopt kan de groene vlag behalen. Dit is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen.

Studenten van het Prinsentuin College (mbo) van Natuur, Milieu en Ruimte begeleiden het proces op Prinsentuin van Cooth. Ze doorlopen met onze vmbo-leerlingen, -docenten en ondersteunend personeel het stappenplan van Eco-schools. Thema's als water, energie, afval en groen bieden mogelijkheden om leerlingen op heel praktische wijze te leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun leefomgeving en om school breed toe te werken naar een gezonde duurzame leer-, leef- en werkomgeving.

Docent Bas Postma is projectleider duurzaamheid bij Prinsentuin van Cooth. Hij merkt dat de samenleving vraagt om innovatieve mensen die op het gebied van duurzaamheid creatief kunnen dromen, denken en doen. "Wij van Prinsentuin van Cooth vinden dat je daar niet jong genoeg mee kunt beginnen." En met succes, want in 2012 won Prinsentuin van Cooth de eerste duurzaamheidsprijs van vwo- en gymnasiumleerlingen op de Brabant Jongerendag!

Op de dag van de duurzaamheid op 10 oktober, presenteren eersteklassers van Prinsentuin van Cooth twintig maquettes van duurzaamste steden op het Kasteelplein in Breda van 11.00 tot 15.00 uur. Zij hebben zeven weken gewerkt aan het project 'De duurzame stad' en tonen prachtige, unieke ideeën en ontwerpen op het gebied van stadslandbouw, elektrisch vervoer, biologische landbouw, windmolens, zonnepanelen etc.


Contact

Actuele ReisinformatieActuele Reisinformatie
Rookvrije schoolWij zijn een rookvrije school
Ga naar het ouderportaalOuderportaal
Ga naar de leerlingenportaalLeerlingen-portal
Ga naar de leerlingenportaal