Toekomst na het vmbo

Wat is je toekomst na Prinsentuin van Cooth? 

Leerling met paard
De school streeft naar zo breed mogelijke uitstroommogelijkheden voor iedere leerling. Vanuit leerjaar 4 moet je naar de mbo-opleiding kunnen waar je voorkeur ligt en waarvoor je de capaciteiten bezit. Het examenpakket wordt afgestemd op jouw wensen voor het vervolgonderwijs. Vanuit Prinsentuin van Cooth kan je uiteraard doorstromen naar alle sectoren van het mbo.

Mocht je al eerder over willen stappen naar een andere beroepssector, dan adviseren wij dat te doen na leerjaar 2. In leerjaar 3 begint namelijk het examenprogramma al, zodat een overstap na leerjaar 3 niet mogelijk is zonder een schooljaar tijdverlies.

Toekomst!
Met je vmbo-diploma kun je alle kanten op. Je kunt met je Prinsentuin van Cooth-diploma kiezen voor een mbo-opleiding van het ROC West-Brabant, zoals groen, techniek, zorg, in de administratieve/economische sector, de horeca of in het toerisme. Kijk en kies op https://studiekiezer.rocwb.nl/mbo en bekijk het filmpje van de mbo-scholen van ROC West-Brabant:

 

Je kan dus nog alle kanten op! Met je TL-diploma kun je ook naar de havo.

Een transfercoach begeleidt je naar het juiste mbo. Voor Prinsentuin van Cooth is dat Jenny Frankort: j.frankort@rocwb.nl

 


Contact

Actuele ReisinformatieActuele Reisinformatie
Rookvrije schoolWij zijn een rookvrije school
Ga naar het ouderportaalOuderportaal
Ga naar de leerlingenportaalLeerlingen-portal
Ga naar de leerlingenportaal