Over het vmbo

De afkorting vmbo staat voor voorbereidend mid­delbaar beroepsonderwijs. Als vmbo-leerling ga je kijken welk werk bij je past en wat voor beroep daarbij hoort. Je bereidt je voor op het mbo.


Vmbo betekent leren met veel praktijk. Je werkt in de kas, in de salon, de tuin, het technieklokaal, het dierverblijf of in de keuken. Vmbo betekent je voorbereiden op een vak leren. En de arbeidsmarkt zit te wachten op vakmensen!

Met je vmbo-diploma kun je naar het mbo of de havo: dat ligt er maar net aan welke vakken je op het vmbo hebt gevolgd en in welke leerweg je examen hebt gedaan. Vervolgonderwijs is wel verplicht, want alle jongeren moeten een startkwalificatie halen. Dat wil zeggen een diploma van het havo, het vwo of het mbo tenminste op niveau 2.

Als je je goed wilt oriënteren over de stap naar het vmbo, dan vind je veel informatie in de Brochure Wegwijs in het vmbo 2016 over het vmbo in Breda. Het praktijkgerichte opleidingsaanbod van de vmbo-scholen in Breda is verspreid over de drie vmbo-scholen Tessenderlandt, Prinsentuin van Cooth en Scala. De brochure is bedoeld voor ouders, maar ook voor leerkrachten in het basisonderwijs groep 7 en 8.
Prinsentuin van Cooth leerlingen verzorgen planten


Contact

Actuele ReisinformatieActuele Reisinformatie
Rookvrije schoolWij zijn een rookvrije school
Ga naar het ouderportaalOuderportaal
Ga naar de leerlingenportaalLeerlingen-portal
Ga naar de leerlingenportaal