Van vmbo naar mbo

Wat is je toekomst na Prinsentuin? Met onze vmbo-opleiding kun je alle kanten op! Na het vmbo kun je doorstromen naar iedere mbo-opleiding. Nog geen idee welke mbo-opleiding je wilt volgen? De studiekiezer van ROC West-Brabant helpt je bij je zoektocht naar een opleiding die bij je past. Je kunt met een TL-diploma ook naar de havo.De school streeft naar zo breed mogelijke uitstroommogelijkheden voor iedere leerling. Vanuit leerjaar 4 moet je naar de mbo-opleiding van je keuze kunnen gaan waarvoor je de nodige capaciteiten voor bezit. Het examenpakket wordt afgestemd op jouw wensen voor het vervolgonderwijs. Vanuit Prinsentuin van Cooth kan je uiteraard doorstromen naar alle sectoren van het mbo. Een transfercoach begeleidt je hierin. Voor Prinsentuin van Cooth is dat Jenny Frankort: j.frankort@rocwb.nl 

Mocht je al eerder over willen stappen naar een andere beroepssector, dan adviseren wij dat te doen na leerjaar 2. In leerjaar 3 begint namelijk het examenprogramma al, zodat een overstap na leerjaar 3 niet mogelijk is zonder een schooljaar tijdverlies.Digitaal Doorstroom Dossier (DDD)

Zit je nu op het vmbo en wil je je inschrijven op het mbo? Zorg dan dat het Digitaal Doorstroom Dossier (DDD) goed en volledig is ingevuld.

Zit je op het voorgezet onderwijs in de regio West-Brabant of in een andere regio waar de scholen voor voortgezet onderwijs ook met het DDD werken? In dat geval ontvang je van je mentor een inlogcode voor het Digitale Doorstroom Dossier (DDD).

Zit je op het voortgezet onderwijs in een regio waar de scholen voor voortgezet onderwijs geen DDD hebben? Ga dan naar de website www.digitaaldoorstroomdossier.nl en gebruik de activatiecode GW99Y6ZP om je doorstroomdossier aan te maken.

Contact

Actuele ReisinformatieActuele Reisinformatie
Rookvrije schoolWij zijn een rookvrije school
Ga naar het ouderportaalOuderportaal
Ga naar de leerlingenportaalLeerlingen-portal
Ga naar de leerlingenportaal